maanantai 28. maaliskuuta 2016

Marraskuun lämmittäjä - kudottu huivi ja ohjeet

Pitkän aikaa on pitänyt blogissa hiljaiseloa ranteiden rasitusvamman takia. Nyt alkaa pikkuhiljaa ranteet kuntoutumaan, vaikka vielä on matkaa ennen kuin kutimille pääsen. Tässä kuitenkin päivitystä luonnoksiin unohtuneesta huivista ohjeineen!

Marraskuussa sain valmiiksi koulun kudontakurssin kurssityöni, ison huivin. Se on ehdottomasti ollut yksi mielihuiveistani siitä asti, kun sain sen valmiiksi - muistan jo koulussakin kulkeneeni viimeistelemätön huivi harteillani tai kaulani ympärille käärittynä.


 Kankaan 'oikea' puoli

Kankaan 'nurja' puoliEnemmittä puheitta, tässä huivin kudontaohje:

Marraskuun lämmittäjä

Villahuivi
400 loimilankaa (niisintä jaettu 100-200-100)

Pituus: 190cm (yhteensä 40cm hapsuja)
Leveys: 80cm

Langat:
Kamena valkoinen (140), tex 105x2, menekki 250g
Kamena punaruskea (203), tex 105x2, menekki 150gKudo alkuun 3cm verran pomsia 2- ja 4-polkimilla niin, että kudot valkoisella 12 kertaa, punaisella kaksi kertaa ja valkoisella neljä kertaa. Tee tämän jälkeen vastaava kuvio peilikuvana niin, että kudot punaisella neljä kertaa, valkoisella kaksi ja punaisella 12. Aloita sen jälkeen punaisella kuteella kutomaan kankaan kuviota. Toista poljentaa kunnes olet tehnyt 32 senttiä (pomsi mukaan laskettuna).
Ota sen jälkeen kuteeksi valkoinen ja kudo suoralla poljennalla (oikealta vasemmalle) 5,5cm valkoisella kuteella. Vaihda sen jälkeen punaiseen kudelankaan ja toista sillä mallin mukaista poljentaa, kunnes olet 48cm viimeisestä kudottavasta loimen kohdasta. Tee sen jälkeen toinen valkoinen raita samalla lailla kuin aiemmin. Kudo sen jälkeen 29cm punaisella kuteella mallin mukaista poljentaa toistaen. Tee samanlainen pomsireuna kuin alussa, mutta aloita nyt punaisella langalla.
Leikkaa nyt loimi poikki vähintään 20cm päästä kankaan reunasta. Tee huivin päätyihin neljän langan ryhmissä merimiessolmut ja vetosolmut. Jätä hapsut sellaisiksi tai tee niihin erikokoisia lettejä ja nyörejä.


Hyviä kudontahetkiä!
-Minsku

3 kommenttia:

  1. Kaunis huivi! (: Ja ihanat villasukat sulla jaloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mukavaa että tänne joku silloin tällöin vielä eksyykin, jos itsekin saisi aikaiseksi eksyä. :D

      Poista