keskiviikko 11. marraskuuta 2015

"Neulebuffi"

Koulu on paljolti vienyt kaiken energian ja huomion viime aikoina - sen huomaakin sitten täällä blogin puolella. Paljon on tietysti tullut käsitöitä tehtyä ja kaikennäköistä on valmistunut, mutta harva on tänne asti päätynyt, ennen kuin ovat lähteneet maailmalle. Aika on mennyt koti- ja opiskelukaupungin väliä rampatessa silloin kun ei ole luennoilla istunut.

Harjoittelussa on kuitenkin ehtinyt seurantatunneilla neulomaan. Joskus aikoinaan ostin kalliin ja kauniin laadukkaan sekoitelangan Karnaluksista - silkkiä, mohairia ja merinoa. Niin kalliin ja laadukkaan, etten uskaltanut alkaa siitä mitään neulomaan moneen, moneen kuukauteen. Seuraavan kerran Karnaluksissa käydessä ostin suht samanpaksuista, reilusti halvempaa merinovillalankaa. Siitä lähdin sitten neulomaan sitä tuubihuivia, joka minulla oli laadukkaammastakin langasta mielessä.
Yllättäen lanka ei riittänytkään millään sellaiseen isoon ja paksuun tuubihuiviin, ja purin tekeleen ja aloitin reeeeilusti vähemmällä määrällä silmukoita.


Molemmat näistä neulotuista "buffeista" on tehty puikkokoolla 5 ja oranssissa merinovillaisessa on 80 silmukkaa, punaisessa sekoitelangassa 90 silmukkaa. Molempiin on myös tehty joka toisella kerroksella 1o1n-joustinsa, joka toisella pelkkää oikeaa. Kuten oranssista saattaa huomata, niin ahkerassa käytössä ovat :) Todella lämpimät, eivätkä kutita. Käyttötapoja on monia, kuten oikeissakin buffeissakin: kaulan ympärillä, "pipona" joka on kärjestä auki, tai reunat taiteltuna sisälle päällekkäin myös pantana, joka jättää päälaen vapaaksi poninhännälle. Monipuolisuutensa ja pehmeyden ja lämmittävyyden takia ihan ehdottomia suosikkejani.

-Minsku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti