keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lohikäärme ja revontulet

Luentosukkaa pukkaa!

Viime talvena ollessani lankakaupassa töissä, sain työpaikalta joululahjaksi valita yhden lankakerän. Valitsin Noro - Indian sock yarn - nimisen kerän, jonka vyötteen sittemmin olen heittänyt roskikseen. Muistelisin kuitenkin langan materiaalina olleen joko 100% puuvilla tai jokin puuvilla-sekoitelanka. Materiaalista riippumatta lankakerä on ainakin melkoisen riittoisa! Näiden sukkaparien lisäksi siitä on vielä valmistumassa ranteenlämmittimet (joskin melko lyhytvartiset).

En ollut koskaan aikaisemmin vielä tehnyt piirakkasukkia, joten se oli ensimmäinen ideani, kun pyörittelin lankakerää käsissäni. Alku oli melko haasteellista langan joustamattomuuden ja heikkouden vuoksi: aluksi yritin tehdä pienimmillä puikoilla joita kotoani löysin - jotka siis sattuivat olemaan metalliset. Koska pehmeä puuvilla liukui metallin päällä kuin lumipallo märässä liukumäessä, kävin melko pian ostamassa uudet puikot samasta koosta - tällä kertaa puiset. Jo alkoi neulominen maittamaan! Lanka ei enää katkeillut ollenkaan ja pääsin hyvään tahtiin puikkojen varressa. Melko pian ristin kyseisen sukkaparin "Lohikäärmesukiksi" piirakan muodostaman selkärankamaisen kuvion ja langan värityksen takia.



 
 
 
Lohikäärmesukkien "selkäranka" pienine piikkeineen.

 
 
Väritys toi tarujen mahtavimman olennon mieleeni kirjavine, tummine sävyineen.
 
 
Kun lankakerää jäi vielä niin muhkea kasa, että siitä selvästi riittäisi ainakin nilkkasukkiin, laitoin piirakkasukkien tiputtua puikoilta uutta silmukkaa jonoon ja pian tikkasinkin jo toista paria. Nämä nimesin tummasta kirkkaisiin sävyihin liukuvan värityksen mukaisesti revontulisukiksi.
 

 
 
Näihin tein pientä pitsikoristetta - idean ja inspiraation sain Facebookin villasukkaryhmästä. Nilkkasukille tyypilliseen tapaan nämä olivat jo silmukoiden luomisen jälkeen melkein valmiit, ja nyt pitääkin miettiä luennoille taas jotakin uutta, aviotoimintaa ja keskittymistä vaatimatonta pientä puuhaa.
Itse olen sukkiin aika tyytyväinen. Valitettavasti puuvillalanka tunnetusti on kesäsukkiin sopivampi, joten nämä parit taitavat mennä kaapin pohjalle odottamaan ensi kesän kuumia kelejä.
 
-Minsku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti