sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kissalle peti

Pitkän aikaa meidän asunnossa oli hallitsematon vaatekasa sängyn vieressä, minun puolellani sänkyä. Vaatekasassa oli toppaliivi, joka oli kissan mielestä varmasti parasta ikinä: pehmoinen ja lämmin.

Jokin aika sitten sain tarpeekseni tästä hallitsemattomasta vaatekasasta ja päätin ottaa sen haltuuni. Vaatekasa lähti kaikkinensa pois ja nurkasta tuli siisti, tyhjä ja avara. Tämän jälkeen kissan nukkuminen nurkassa väheni radikaalisti: edelleenkin hän halusi tulla nurkkaan nukkumaan, muttei viihtynyt kovalla lattialla kovin pitkiä aikoja.

Näin ollen päätin tehdä kissalle ontelokuteista virkkaamalla korin nukkumista varten. Tarkoituksena oli käydä hakemassa Tallinnasta tätä varten ontelokuteita, mutta eipä tullut katsottua mikä viikonpäivä sinne tuli lähdettyä, ja eihän Karnaluks sunnuntaisin auki ole. Onneksi kotona oli edellisestä kuormasta vielä jäljellä, ja sain tehtyä "jämäkudekorin". Oranssin ontelokuteen sain kokonaan kulutettua siihen ja mustaa jäi niin vähän, että se olisi fiksumpaa käyttää johonkin pieneen piiperrykseen. Vihreää sen sijaan on vielä yllin kyllin.

 
Kissa on tykännyt pesästänsä. Ensimmäisellä kerralla hän testasi sitä minuutin ajan, hyppäsi sitten pois ja tassutteli muualle. Pian herra päätti kuitenkin palata ja nukkuikin koko yön omassa uudessa pesässänsä.

Pesästä tuli ehkä turhan pieni meidän jättikollillemme. Kori on oiva kerällä makaamiseen, mutta kattimme rakastaa rellottaa selällään joka raaja eri suuntaan. Ehkä noita pesiä tulee vielä tehtyä lisää... Ensin pitäisi kuitenkin tehdä tähän pieneen pesään patja: luulen että ontelokudepohja on ehkä kuitenkin liian kova ja muhkurainen. 
Näihin kissankarvaisiin kuviin ja tunnelmiin. Huomenna onkin yliopiston avajaiskarnevaalit ja yksi aloitusluentokin aamupäivälle mahtuu. Hyvää lukuvuoden alkua! :)
-Minsku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti