sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vauvajuttuja, keskeneräisiä synnärisukkia ja pakkoloma puikoista

Hyvä ystäväni odottaa lasta, ja olen tottakai vihkinyt itseni jo hyväksi puikkohaltijaksi. Pienet villasukat, tumput ja pipot kun valmistuu niin nopsaan, ettei ne tunnu edes koulutöiden ohella mitenkään isoilta - tiedä sitten kun koulu taas alkaa, olenko yhä samaa mieltä.

Käsi on kipuillut ajoittain neulomisen yhteydessä jo viime talvesta asti ainakin. Silloin tällöin sitten yritin aina lepäillä, mutta tietysti nyt kesällä tuli neulottua lomalaisena melko lailla liikaa. Kyllähän siitä käsien väsymisestä oli merkkejä viimeistään pitkän neulomispätkän jälkeen, mutta en itsepäisenä voinut kuunnella. Nämä vauvan villasukat ja tossut ehdin niiden isotöisten polvisukkien jälkeen saada valmiiksi ennen kuin jännetuppitulehduksen oireet iskivät vasempaan ranteeseen. No eihän tässä muu auta kun lomailla puikoista useampi viikko. Keskeneräisiksi jäivät samanlaiset sukat äidille ja lapselle synnärille (hyvässä lykyssä ehdin tehdä ne ennen laskettua aikaa että tulevat synnärillä käyttöönkin, niistä ei ole jäljellä kuin muksun sukkien kantapää ja kärjet) sekä ihanasta, liukuvärjätystä puuvillalangasta piirakkasukat kesäkäyttöön. Ensimmäinen sukka jäi siitä parista juuri päkiän kohdalle muutamaa kerrosta ennen kärkikavennusten aloittamista.

Tennari-tyyliset tossut vauvalle.

Junasukka-mallia myötäilevät villasukat vauvalle.

No, onneksi kässäilijän tekeminen ei pelkkään puikkokieltoon lopu. Onneksi on se uudenuutukainen Bernina tuolla keittiössä, jospa siis käyttäisi sitten lankakerärahoja alushame-kankaisiin ja kaivaisi kaapin pohjalta pitkään kesämekoiksi kaavailemiani kankaita ;)

Ciao! -Minsku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti