maanantai 25. toukokuuta 2015

Vaatteiden valmistusta: ruutupaita ja farkkuhame

Yllätin itsenikin, kun sain viimeiset kouluhommat tehtyä näinkin ajoissa valmiiksi. Huomenna on palautus, ja vaatteet ja kirjalliset minulla olivat valmiina jo eilen. Jotenkin silti tuntuu, että stressi ei hellitä, enkä millään tahdo uskoa todeksi, että pääsisin huomenna jo kesälomalle. Takaraivossa nalkuttaa tunne, että kuitenkin olen unohtanut jotakin...

Tosiaan, viimeisellä kurssilla tehtiin omista henkilökohtaisista kaavoista kuositellut vaatekappaleet, hame sekä paita. (Kyllä, myös kurssin ainoa mies teki hameen ja paidan. Kuinka järkevää.)

Minun päätökseni vaatteista oli perinteinen ruutupaita sekä farkkuhame. En ollut ollenkaan ruutupaitaa suunnitellessani ajatellut, ettei siitä tule sellaista mukavaa, paria numeroa liian isoa ja löysää, jollen lisää väljyyttä kaavoihini runsaasti. En tietenkään lisännyt ja säilytin jopa muotolaskokset, tosin puolet pienempinä, mutta silti.
Aika hyvin istuvahan siitä tuli näillä kaavoilla, sitä voisi käyttää vaikka napit kiinnikin joskus.


Takaa löytyy ruutupaidoille perinteinen kaarroke, jossa on terävä kulma keskitaan kohdalla. Ja langansuunta vino, jotta kaarroke erottuisi kauniimmin.


Eniten tulen luultavasti käyttämään ruutupaitaa napit auki tai alempi puolisko napeista kiinni.


Ruutupaidan ruutujen kohdistamiseen ja miettimiseen meni niin paljon energiaa ja aikaa, etten jaksanut panostaa farkkuhameeseen liiemmilti. Vetoketjusaumassa vyötärökaitaleen saumat eivät kohdistuneetkaan oikein, enkä jaksanut asiasta välittää - tuskin kukaan niin paljoa asiaan kiinnittää huomiota. Toisekseen, tikkaukset vyötärökaitaleen molemmissa reunoissa, etenkin alemmassa, eivät ole kovinkaan tasaisia. Ja vyötärökaitaleen alareuna kupruilee takana (josta nyt unohdin otattaa kuvan). Pyllyllä varaa kasvaa siis?
Kuvissa nähdään myös yksi mieleisimmistä ruutupaidoistani, jonka koin tämän farkkupaidan ikuiseksi kaveriksi. En malta odottaa kesää, että pääsen viilettämään pitkin maita ja mantuja paljasjaloin, farkkumekko päällä ja ruutupaita lämmittämässä viilenevän illan aikana käsivarsiani!Hyvää kesälomaa niille keillä se alkaa viimeistään tällä viikolla ja tsemppiä ja iloa kesätöihin niille, jotka sellaisia ovat saaneet! :) -MinskuEi kommentteja:

Lähetä kommentti