torstai 12. maaliskuuta 2015

Karnaluks ja Bernina 215

Aika rientää ja kevät tuntuu tulevan rytinällä, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Tänään laitoin ekan kerran jalkaani tennarit, ja vielä ilman villasukkia! Tosin pitihän ne lempparivillasukat ottaa silti repun sivutaskuun. Ihan kaiken varalta.

Maaliskuun ensimmäisellä viikolla rykäistiin ja lähdettiin koulukavereiden kanssa Tallinnaan, ja varmaan melko moni käsityöihminen tietääkin mitä Tallinnassa kuuluu kässäilijänä tehdä. No Karnaluksiinhan me mentiin! Kyllä oli tytöllä pää pyörällä siellä. Varsinkin kun muistin kyllä eväät, mutten nesteytyspuolta ollenkaan, eli vesipullo jäi kotiin. Viimeistään loputtomiin jatkuvalla lankaosastolla alkoi jo vähän heikottaa. Mitä opin, ensi kerralla puolen litran vesipulloja reppuun.

Virosta tuli ostettua jos jonkinnäköistä juttua ja rahaa meni, paljon. Onneksi olin siihen varautunutkin. Itse Karnaluksista mukaan lähti huopuvia villalankoja huopatossuja varten, muutama hassu testikerä ihania (mutta kalliita) laadukkaita sekoitelankoja (luultavasti menevät jonkinlaiseen pitsihuiviin itselleni), ontelokuteita sisustusta varten ja paljon pikkukrääsää, muun muassa mittoja erilaisissa muodoissansa (ns. "taikapötkylä" kaavoituksen hankalia pyöreitä muotoja varten, mittaliisa, kolmioviivain...), puikkoja, koukkuja... Ehkä kivoimpana hankintana tunisialainen koukku koukkuamista varten, jota sitten opiskelin heti kotona innolla, sekä ontelokuteet. Ja Berninan puolat ikiomaa ompelukonetta varten.


Jep, ompelukone. Sellaisenkin menin hankkimaan. Samalla viikolla vielä! Voi sitä rahanmenon määrää. Mutta voi mikä rakkaus se sitten onkaan. Hirveästi en ole vielä edes ehtinyt käydä väkertämään sillä, ongelmana on ideoiden ja kankaiden puute. Kivoja kankaita ei ole ja vaikka olisikin, niin mitä niistä sitten tekisi? Tai vaikka hyvä idea löytyisi, niin kivoja kankaita ei kotona ainakaan ole. Mutta niitä saa kyllä onneksi aina ostettua.
 
Tallinnan reissulta ostin myös Karnaluksin naapurista kangaskaupasta kankaita: punaista college-kangasta sekä farkkukangasta vapaa-ajan tarpeisiin, sekä sitten aivan ihanaa ruutukangasta kevään vaatetuksen intensiivikurssille. Kaavoituksessa suunniteltiin ja kuositeltiin paidan ja hameen kaavat (ruutupaita, ruutupaita, ruutupaita...!) ja vaatetuksen kurssilla sitten ommellaan vaate kasaan. Collegesta ja farkuista on tarkoitus tehdä lähipiiriin vauvan vaatteita: punainen huppari ja pienen pienet, lämpimät, mahdollisesti fleece-vuoratut farkut. Tietysti näitä vauvan vaatteita voisin alkaa ompelemaan, mutta haluan että minulla on kotona kaikki mahdolliset vaatteeseen tarvittavat välineet, joita vielä puuttuu siis kuminauhat ja se fleecekangas.

 
 

Ompelukone päätyi pienessä asunnossamme keittiöön. Kuvista näkee kuinka sain tehdä pientä raivausta pöydän suhteen... Intoa kuitenkin riittii niin ettei raivaaminen ja uudelleenjärjestely haitannut menoa.

Ontelokuteista muodostui koreja. Ne onkin ehkä ainut asia, mitä olen koukkuamistestin jälkeen saanut aikaan Karnaluksin tavaroista miltei heti kotiin tultuani. Eteisen hattuhyllylle olisi kyllä tarkoitus tehdä vielä lisää - väreistä en tiedä, mutta en ainakaan tee samoista keristä kuin olohuoneessa. Paitsi musta nyt menee joka paikassa. Ja se onkin jo loppu. Hattuhyllyä enemmän olin suunnitellut korejani olohuoneeseen - asunnossa on aika vähän säilytystilaa ja kyllä täällä riittää tekemistä, että saa kaiken fiksusti säilöön. Levällään lojuneet pelit ja leffat mahtuvat hyvin koreihin. Vielä ainakin yksi kori pelikonsolin ohjaimille ja mikeille.Hyvää maaliskuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti